Vágólapra másolva!
A budapesti rendőrfőkapitány vizsgálatot rendelt el egy Nagymező utcai incidens miatt, amelynek során a Magyar Nemzet beszámolója szerint a sün szó használatáért ütött meg egy rendőr fiatalokat. A rendőrségi közlemény csak agresszív szóváltást említ.
Vágólapra másolva!

Soron kívüli vizsgálatot rendelt el Budapest rendőrfőkapitánya, miután feljelentés érkezett, hogy szeptember 30-án a Nagymező utcában "agresszív szóváltás" történt egy rendőr és három fiatal között. A BRFK pénteki közleménye szerint megengedhetetlen, hogy a rendőrök türelmetlenül, tiszteletlenül beszéljenek az állampolgárokkal. A feljelentést a Budapesti Nyomozó Ügyészségnek továbbították.

Az esetről a Magyar Nemzet számolt be pénteken: a fiatalok sörözés után tartottak hazafelé, amikor a rendőröket megpillantva a hatóság kabalaállatát, a sünt emlegették (tüntetéseken alkalmazták a rendőrök a sün alakzatot, és a vezényszóból széles körben elterjedt vicc lett). Az egyik rendőr erre szidni kezdte a fiúkat, majd többször megütötte őket - írta a napilap. A sértettek a rendőrség segélyhívóját hívták, de mire a járőrök megérkeztek, a bántalmazó és társa már eltűnt.