Blikk: Fásy Ádám és Pákh Imre is gyanúsított az őssejt-ügyben

Vágólapra másolva!
Pákh Imre műgyűjtőt is gyanúsítottként hallgatta ki az úgynevezett őssejt-ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda - írja a Blikk. Pákh és a szintén meggyanúsított Fásy Ádám műsorvezető igazgatósági tag volt abban a cégben, amely a nyomozók gyanúja szerint illegális őssejt-beültetéseket végzett Kaposváron.
Vágólapra másolva!

Gyanúsítottként hallgatta ki csütörtökön az őssejt-botrány miatt a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Pákh Imre műgyűjtőt, és házkutatást tartott Fásy Ádám tévés műsorvezető otthonában - írja pénteki számában a Blikk. Fásy és Pákh igazgatósági tag volt abban az IRM Magyarország Nemzetközi Biotechnológiai és Őssejt Központ Zrt-ben, amely a nyomozók gyanúja szerint tiltott őssejt-beültetéseket végzett.

Bartha László, az NNI szóvivője a Blikk érdeklődésére csak annyit erősített meg, hogy egy embert gyanúsítottként hallgattak ki az ügyben. A lap információ szerint Pákh nem tett vallomást. Gyanúsítotti idézést kapott Fásy Ádám is, aki azonban kórházban fekszik, ezért egyelőre nem hallgatták ki, viszont a lakását átkutatták - írja a Blikk.

Az úgynevezett őssejt-ügyben nyár közepén az ügyben négy embert vettek őrizetbe, köztük Seffer István plasztikai sebészt. Az NNI emberi test tiltott felhasználásával gyanúsítja őket amiatt, hogy magzatból kinyert őssejtet ültettek emberekbe. Pákh Imre egy korábbi interjúban azt mondta, hazájának akart segíteni azzal, hogy Magyarországra telepítette Barbadoson bezárt őssejt-klinikáját.