Három év börtönt kapott az egyik tévéostromló

Vágólapra másolva!
Ítéletet hoztak az MTV-ostromban részt vett 40 vádlott közül hat esetében: négyen felfüggesztett szabadságvesztést, ketten letöltendő börtönbüntetést kaptak. A legsúlyosabb ítélet három év letöltendő börtönbüntetés lett.
Vágólapra másolva!

Négy vádlottat felfüggesztett, kettőt pedig letöltendő börtönbüntetésrere ítélt a Pesti Központi Kerületi Bíróság az MTV-székház 2006. szeptember 18-i ostroma miatt indított büntetőperben pénteken. A büntetéseket közérdekű üzem működésének megzavarásáért, rongálásért, illetve hivatalos személy elleni erőszakért szabta ki a bíróság. A legenyhébb büntetés egy év felfüggesztett, a legsúlyosabb pedig három év letöltendő börtön. Korábban az ügyész öt vádlottra felfüggesztett, egyre pedig letöltendő börtönt kért.

A másfél éve 40 vádlottal induló büntetőperben tavaly decemberben és idén szeptemberben már tucatnyi vádlott kapott első fokon felfüggesztett szabadságvesztést. Őket is közérdekű üzem működésének megzavarása, hivatalos személy elleni erőszak, illetve rongálás miatt ítélték el.

Az ügyész pénteken ugyanezen vádpontok miatt kérte az öt felfüggesztett és az egy letöltendő börtönbüntetést. A vádlott, akit az ügyész letöltendő börtönre ítéltetne, egy másik ügyben korábban kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt ostromolta meg a tévészékházat. A bíróság az elsőfokú ítéletet kihirdetését követően folytatja az eljárást a további csaknem húsz vádlott ügyében.

A Magyar Televízió székházát 2006. szeptember 18-án éjjel ostromolták meg és foglalták el tüntetők, miután nyilvánosságra került Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök úgynevezett őszödi beszéde.