Szándékos lehetett a lakásrobbanás a IX. kerületben

Vágólapra másolva!
Különböző gyúlékony anyagokat és elektromos kábeleket is találtak abban az üresen álló ferencvárosi lakásban, amely felrobbant pénteken, ezért a hatóságok szándékosságra gyanakodnak. A detonáció kitörte a lakás ablakait és megrepedtek a falak is, de nem sérült meg senki. A lakóknak ideiglenesen el kellett hagyniuk a házat.
Vágólapra másolva!

Robbanás történt egy lakásban péntek délelőtt a IX. kerületi Lobogó utca egyik négyemeletes házának harmadik emeletén. A lakás teljesen üresen állt, senki sem sérült meg - közölte a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője. Molnár Péter elmondta, hogy egy 7,5 kilogrammos PB-gázpalack robbant fel.

Molnár szerint feltehetően szándékos volt a robbanás, a tűzoltók ugyanis a lakás több pontján nagy mennyiségű hígítót, különféle éghető anyagokat, elektromos vezetékeket és a robbanás kiváltásához szükséges eszközöket találtak. A gázpalackon kívül más egyébként nem robbant fel.

A nyomás miatt viszont a lakás ablakai kitörtek és az épület homlokzati fala több ponton megrepedezett. A tűzoltók és a rendőrök teljesen lezárták a környéket, ez azt jelenti, hogy az ott élőknek is ideiglenesen el kellett hagyniuk otthonaikat.

Statikust hívtak a helyszínre, hogy kiderüljön, mennyire sérült a ház szerkezete. A történteket a rendőrök és a tűzoltók közösen vizsgálják - mondta Molnár Péter.