Tisztázták a Gyurcsányt szidalmazó tüntetőt

Vágólapra másolva!
Mégsem sértette meg a gyülekezési törvényt az a férfi, aki a március 15-i állami ünnepségen kiabálva követelte Gyurcsány Ferenc akkori kormányfő távozását. A bíróság csütörtökön jogerősen úgy döntött, hatályon kívül helyezi a korábbi elmarasztaló döntéseket, mert a férfi nem követett el szabálysértést.
Vágólapra másolva!

Nem követett el szabálysértést Rosdy Tamás, aki a március 15-ei állami ünnepen, a hallgatóság soraiból kiabálva követelte a miniszterelnök távozását - mondta ki jogerősen a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) csütörtökön.

A férfit a rendőrség, illetve korábban - tárgyaláson kívül hozott végzésben - a PKKB felelősnek mondta ki a gyülekezési és véleménynyilvánítási jog megsértésében, és pénzbüntetésre ítélte.

Ezeket a határozatokat helyezte hatályon kívül a PKKB egy másik tanácsa csütörtökön, arra hivatkozva, hogy az állami ünnep nem tartozik a gyülekezési törvény hatálya alá. Ugyanakkor a bíróság szóbeli indokolásában megjegyezte azt is, hogy a véleménynyilvánítás joga nem korlátlan, nem kelthet például riadalmat, megbotránkozást. Ebben az esetben azonban a bíróság szerint erről nem volt szó.

Rosdy Tamás egy társával március 15-én délelőtt, a Kossuth téren, az állami ünnepség alatt percekig kiabálva követelte Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök távozását, hazaárulónak nevezve a kormányfőt.