Hivatalosan még MSZP-s a Jobbik hajdúsámsoni elnöke

Vágólapra másolva!
Hivatalosan nem adta le kilépési nyilatkozatát az MSZP-ből Montlika Csaba, a Jobbik hajdúsámsoni elnöke. Montlika 2006-ban még szocialista helyi jelölt lehetett volna, azóta viszont a hajdúsámsoni MSZP-vezető szerint nem volt aktív a pártban.
Vágólapra másolva!

2005-ben belépett a hajdúsámsoni MSZP-be Montlika Csaba, aki azóta a Jobbik helyi szervezetének elnöke lett, kilépési nyilatkozatát pedig hivatalosan nem adta le - mondta az [origo]-nak Tar Zoltán, az MSZP hajdúsámsoni vezetője. Montlika párhuzamos MSZP-s és jobbikos kapcsolatáról a Magyar Hírlap számolt be a helyi tévé értesülése alapján.

A közterületfelügyelőként dolgozó Montlika Csabának neve felmerült helyi jelöltként a 2006-os választások során, végül nem lett jelölt. 2006 után egyáltalán nem foglalkozott a párt ügyeivel, a tagdíjat több mint két éve nem fizeti - mondta Tar Zoltán.

Tar szerint ha valaki két évig nem fizeti a tagdíjat, akkor tagsága automatikusan megszűnik, a helyi szocialista vezető pedig most értesítette a megyei szervezetet, hogy ha eddig mégsem regisztrálták volna Montlika törlését, most mindenképpen töröljék.

Montlika Zoltán azt állítja, Tar Zoltán a gyerekkori barátja, az ő kérésére lépett be egy rövid ideig az MSZP-be, és szavazatával segítette őt egy párton belüli ellenfelével szemben, ennél többet azonban nem csinált az MSZP-ben - olvasható a Jobbik közleményében. Montlika azt mondta, az MSZP-ből való kilépési nyilatkozatát Tar Zoltán kezébe adta, aki megígérte, hogy a többit majd ő elintézi.

A helyi jobbikos vezető úgy látja, végig jóhiszeműen cselekedett, ennek ellenére lemond minden párton belüli tisztségéről és a jobbikos tagságra bízza a döntést.