Vágólapra másolva!
Újabb magánokirat-hamisítással gyanúsította meg csütörtökön az ügyészség Hunvald György erzsébetvárosi polgármestert, aki február 12-e óta előzetes letartóztatásban van. Az ügyészség szerint ugyanis Hunvald egy hotelben próbált elbújni a hatóságok elől még februárban, és álnevet használt a bejelentkezéskor.
Vágólapra másolva!

Újabb bűncselekményekkel gyanúsították meg csütörtökön Hunvald Györgyöt, Erzsébetváros polgármesterét - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség. Hunvald február 12-e óta van előzetes letartóztatásban.

A főügyészség közleménye szerint kiderült, hogy Hunvald őrizetbe vétele előtt más nevét használta. Úgy akarta elkerülni, hogy őrizetbe vegyék, hogy február 4-től február 10-ig éjjelente nem tartózkodott budapesti lakcímén, és 2009. február 8-án egy vidéki hotelban foglalt szobát.

Hunvald a szoba foglalásához szükséges bejelentőlapon - a saját adatai helyett - másvalaki nevét és személyiigazolvány-számát adta meg, majd alá is írta a bejelentőlapot a hamis néven. A szálloda adatbázisában és könyvelésében emiatt valótlan adatokat rögzítettek. A hamis bejelentkezés magánokirat-hamisítás vétségének minősül az ügyészségi közlemény szerint. Hunvald megtagadta a vallomástételt, de nem élt panasszal a gyanúsítással szemben.

A polgármestert eredetileg különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, társtettesként, bűnszervezet tagjaként elkövetett csalással vádolták meg, továbbá hivatali vesztegetéssel, visszaéléssel, hűtlen kezeléssel és magánokirat-hamisítással. A gyanú szerint ismerősöknek, rokonoknak utalt ki kedvezményesen lakásokat, illetve több kerületi ingatlant törvénytelenül becsültek fel, mielőtt külföldi befektetőknek értékesítették volna azokat. Az erzsébetvárosi ingatlanügynek eddig összesen 21 gyanúsítottja van.