Vágólapra másolva!
Várhatóan 1800-2000 forintba fog kerülni az új influenzavírus elleni vakcina. Az oltóanyag ára maximálva lesz, azaz a megszabottnál drágábban nem lehet majd árulni.
Vágólapra másolva!

A tervek szerint maximált patikai ára lesz az új influenzavírus elleni oltóanyagnak. Az ár még nem végleges, annyit lehet tudni, hogy várhatóan 1800-2000 forint között lesz - mondta Kárpáti Zsuzsanna, az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet (EKI) főigazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A maximált ár azt jelenti, hogy a majd véglegesített árnál többet nem kérhetnek a készítményekért, csak kevesebbet - mondta. Az oltóanyag várhatóan két hét múlva lesz a lakosság számára is elérhető a patikákban.

Az Egészségügyi Minisztérium az EKI-t bízta meg azzal, hogy működjön közre nagykereskedőként az oltóanyagok kiszállításában, ami azt jelenti, hogy a gyártó az EKI-nél raktároz, és innen indulnak majd a szállítmányok.

Az állam négymillió adagot rendelt az oltásból, amit ingyen kapnak meg a terhes nők, a krónikus betegek, az egészségügyi dolgozók, majd a gyerekek. A patikákba kétmillió ampulla kerül, amit bárki megvásárolhat.