Vágólapra másolva!
Elbukott az erzsébetvárosi képviselő-testületen az a fideszes indítvány, amely Hunvald György helyi polgármester juttatásának megszüntetésére vonatkozott. A vesztegetéssel gyanúsított Hunvald, aki február óta előzetes letartóztatásban van, ezután is folyamatosan kapja közel 750 ezer forintos havi illetményét.
Vágólapra másolva!

Továbbra is jár Hunvald György (MSZP) VII. kerületi polgármesternek havi 742 560 forintos juttatása az önkormányzattól. Az erzsébetvárosi képviselő-testület ugyanis hétfői ülésén nem vette napirendre a Fidesz azon indítványát, hogy függesszék fel az előzetes letartóztatásban lévő polgármester illetményének folyósítását, illetve vonják meg tőle költségátalányát - közölte a Fidesz VII. kerületi frakcióvezetője.

Előterjesztésüket, amelyet napirendi módosítóként adták be, 10:7 arányban szavazta le a képviselő-testület. Az MSZP soraiból senki nem támogatta a napirendre vételt.

Vattamány Zsolt, a Fidesz VII. kerületi frakcióvezetője vasárnap jelentette be, hogy hatmillió forint juttatást kapott az önkormányzattól Hunvald György polgármester azóta, hogy februárban előzetes letartóztatásba került.

Hunvald Györgyöt hivatali vesztegetés mellett hűtlen kezeléssel, magánokirat-hamisítással, hivatali visszaéléssel és többrendbeli csalással gyanúsítják. Az ügynek összesen 21 gyanúsítottja van.