Fidesz: hatmilliót keresett az előzetesben ülő Hunvald

Vágólapra másolva!
Hatmillió forint juttatást kapott a Fidesz szerint februári előzetesletartóztatásba helyezése óta Hunvald György MSZP-s erzsébetvárosi polgármester. A jobboldali párt megvonná a juttatásokat Hunvaldtól.
Vágólapra másolva!

Körülbelül hatmillió forint juttatást kapott az önkormányzattól Hunvald György (MSZP) VII. kerületi polgármester a februári előzetes letartóztatása óta eltelt idő alatt - közölte Vattamány Zsolt, a Fidesz erzsébetvárosi frakcióvezetője. A Fidesz szerint a február óta munkát nem végző polgármester számára ezen kifizetéseket meg kell szüntetni. Vattamány az erzsébetvárosi polgármesteri hivatal előtt tartott sajtótájékoztatóján közölte, indítványozták, hogy a képviselő-testület függessze fel Hunvald György alapilletményének kifizetését, és vonja meg költségátalányát.

A polgármestert erzsébetvárosi önkormányzati ingatlanok értékesítése, bérbeadása során elkövetett hivatali vesztegetéssel, hűtlen kezeléssel, magánokirat-hamisítással, hivatali visszaéléssel és többrendbeli csalással gyanúsítják. A gyanú szerint ismerősöknek, rokonoknak utalt ki kedvezményesen lakásokat, illetve több kerületi ingatlant törvénytelenül becsültek fel, mielőtt külföldi befektetőknek értékesítették volna.