Orbán: Másik költségvetést csinálunk

Vágólapra másolva!
A Fidesz-kormány hatályon kívül fogja helyezni a költségvetést - jelentette ki a Hír TV-nek adott interjújában Orbán Viktor Fidesz-elnök. Másikat fogunk alkotni helyette - ígérte.
Vágólapra másolva!

Ha a Fidesz jövőre kormányra kerül, hatályon kívül fogja helyezni a költségvetést, és megalkot egy újat - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Hír TV Péntek 8 című műsorában.

"Minél hamarabb, az annál jobb", és ezért nem mindegy, hogy elfogadja-e a parlament a büdzsét - hangsúlyozta Orbán. Hozzátette: az lenne a jó, ha nem fogadnák el, "már csak azért sem (...), mert ez a költségvetés nem marad hatályban, másikat fogunk alkotni helyette".

Orbán ezt azzal indokolta, hogy pártjának gazdaságpolitikája teljesen más természetű, mint amilyet a jelenlegi kormány képvisel. "Ezzel a költségvetéssel végleg hátat fordítanak" az embereknek, "mindenkinek, aki értelmes és értékes munkát végez ebben az országban" - fogalmazott. Szerinte ezen változtatni kell, és ő maga "alig várja a lehetőséget".

A pártelnök szerint a 2010-es költségvetés azért veszélyes, mert elvesz fél évet a megújulásból. Óriási kár származik belőle, ezért nem mindegy, hogy mikor lesznek az országgyűlési választások - mondta.