Vágólapra másolva!
Jólesik sokak ragaszkodása Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnöknek, aki ugyanakkor úgy látja helyesnek, ha csak visszafogottan vesz részt a közéletben. Szerinte nincs itt az ideje az MSZP-n belül belső vitáknak, a jobboldallal kell foglalkozni.
Vágólapra másolva!

Gyulai látogatásáról számol be legutóbbi blogbejegyzésében Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök. A helyi szocialisták meghívására látogatott a városba, ahová régóta hívták egy beszélgetésre, de ő inkább tartózkodó volt. "Azt tartom helyesnek, hogy leköszönt miniszterelnökként, pártelnökként egy jó ideig visszafogottan vegyek részt a közéletben. Sokak ragaszkodása, szeretete persze jólesik, de a politika elsősorban nem személyes kérdés" - írja.

Gyurcsány az MSZP helyzetéről is ír, szerinte most az új vezetést kell erősíteni. "Nem visszafelé nézünk, hanem előre." Fél évvel a választások előtt nem szabad olyat tenni, ami a belső feszültséget növeli, és ezzel gyengíti a kormányt vagy az MSZP-t - inti a szocialistákat. "Bár nyilván vannak viták a baloldalon, a mostani nem a belső ideológiai, politikai vagy éppen személyi-hatalmi viták ideje. Vitapartnerei és nem ellenfelei vagyunk egymásnak" - írja az egykori kormányfő, hozzátéve: "politikai ellenfeleink a fideszes/jobbikos jobboldalon vannak".

Blogbejegyzését azzal zárja Gyurcsány: a választások után "megbeszélhetjük, hogy mi volt az elmúlt évek tanulsága és azt is, hogy mi következik ebből". De szerinte "mindennek megvan a maga ideje", az MSZP-nek "most együtt maradni, kormányozni, dolgozni, az igazunkért megküzdeni, kampányolni kell". Aztán majd eljön az idő, hogy kibeszéljük az eddig kibeszéletlent - írja Gyurcsány.