Hazaengedték a melegfelvonulásról előállított tüntetőket

Vágólapra másolva!
Elengedték azoknak a tüntetőknek a többségét, akiket a szombati melegfelvonuláson állított elő a rendőrség. Három személyt viszont még keresnek az Astoriánál megvert nő ügyében. Szombat éjjel bombariadó miatt ki kellett üríteni egy budapesti meleg szórakozóhelyet, de a tűzszerészek végül nem találtak bombát.
Vágólapra másolva!

Hazamehetett az előállítottak többsége, akiket a rendőrség a szombati melegfelvonuláson állított elő - közölte vasárnap este a rendőrség. Egy embert azonban az ügyészség őrizetbe vett, a gyanú szerint ugyanis ő betontömbbel dobott meg egy rendőrautót. A Budapesti Rendőrfőkapitányság (BRFK) közleménye szerint szombaton két rendőr sérült meg könnyebben, amikor a felvonulókhoz közel férkőzni nem tudó ellentüntetők velük csaptak össze, sörösüvegekkel és tojással dobálták őket. (A melegfelvonuláson történtekről részletesen itt olvashat.)

Két férfit és egy nőt keres a rendőrség amiatt a támadás miatt, amely szombaton ért egy nőt a melegfelvonulás után. A rendezvény után az Astoriánál odament hozzá több ember, akik megütötték és megrugdosták. (Itt olvashat erről bővebben.) A Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivőjeTafferner Éva azt mondta: ellenőrizni fogják a térfigyelő kamerák felvételeit is. A BRFK csoportosan elkövetett garázdaság miatt indított eljárást az ismeretlen támadók ellen.

41 embert állítottak elő

41 embert állítottak elő a rendőrök szombat délután, a budapesti melegfelvonulás napján - közölte korábban a Budapesti Rendőrfőkapitányság (BRFK) vasárnap délelőtt közzétett összefoglalójában. A rendőrség ezzel pontosította a szombat éjjel kiadott összefoglalóját, amelyben még az szerepelt, hogy 43 embert állítottak elő.

A vasárnapi rendőrségi közlemény szerint 17 ember ellen indult eljárás hivatalos személy elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt, velük szemben a további eljárást a Budapesti Nyomozó Ügyészség folytatja le. 12 ember ellen különféle szabálysértések miatt indult eljárás: jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség, közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel, polgári felhasználású ipari robbanóanyaggal és pirotechnikai termékkel, valamint személyi igazolvánnyal kapcsolatos szabálysértés miatt.

A fokozott rendőri ellenőrzés során őrizetbe vettek egy embert, aki ellen elfogatóparancs volt kiadva, egy másik embert pedig előállítottak, mert ellene körözés volt elrendelve.

További 10 ember ellen büntetőeljárás indult. Közülük 7 embert közösség tagja elleni erőszak elkövetésével, 1 embert garázdasággal, 1 embert önkényuralmi jelkép használatával, 1 másikat pedig testi sértés elkövetésével gyanúsítanak. Papp Judit az [origo]-nak elmondta: a közösségi tagja elleni erőszakkal gyanúsított 7 ember a gyanú szerint egy roma férfira támadt rá a Keleti pályaudvarnál.

Éjjel bombariadó egy meleg szórakozóhelyen

Szombat éjjel bombariadó miatt kiürítettek egy népszerű meleg szórakozóhelyet vasárnapra virradó éjszaka a fővárosban. Papp Judit, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta: egy ismeretlen hajnali fél 2 körül azzal hívta fel a rendőrséget, hogy bombát helyezett el egy VI. kerületi, Dessewffy utcában lévő szórakozóhelyen. A tűzszerészek kiürítették és átvizsgálták a helyet, de semmit sem találtak. A szórakozók 4 órakor visszamehettek. Az ügyben eljárás indult.

A rendőrséghez arról eddig nem érkezett bejelentés. hogy a meleg szórakozóhelyeken bántottak volna valakit szombat éjszaka. A mentőknek sem akadt dolguk éjszaka a meleg szórakozóhelyek közelében. A Főnix Mentőszolgálat munkatársai visszatérően, folyamatosan ellenőrizték ezeket a bárokat, de senkit sem kellett ellátniuk - mondta Siklósi Gábor mentésvezető.