A rendőrség tudomásul vette a melegfelvonulást

Vágólapra másolva!
A rendőrség tudomásul vette a szombati melegfelvonulást. A rendezvény ideje alatt jelentős forgalomkorlátozások lesznek, a rendőrség arra kéri a résztvevőket, tartózkodjanak a közízlést sértő magatartástól.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) tudomásul vette a szombati melegfelvonulás megtartását. A rendezvény ideje alatt jelentős forgalomkorlátozások lesznek a vonulás útvonalán.

A BRFK tájékoztatása szerint a demonstráció tudomásul vételekor elsődlegesen az állampolgárok gyülekezési szabadáságához és a szabad véleménynyilvánításhoz fűződő alkotmányos alapjogokat vették figyelembe. "Magyarországon minden állampolgárnak joga van megjeleníteni és kifejezésre juttatni véleményét, még ha az el is tér mások álláspontjától, nézeteitől" - áll a rendőrség közleményében. Kérik ugyanakkor a résztvevőket, tartózkodjanak a közízlést sértő magatartástól, ellenkező esetben eljárás indul ellenük.

Hétfőn a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP), pénteken pedig Ékes Ilona fideszes országgyűlési képviselő kérte több civil szervezet nevében a rendezvény betiltását a budapesti rendőrfőkapitánytól.

Az ellentüntetők tavaly tojással és üvegekkel dobálták meg a felvonulókat, illetve rátámadtak a rendőrökre is. Az összecsapásokban 12 rendőr megsérült, 57 embert pedig előállítottak, köztük olyanokat, akiknél savakat tartalmazó üvegeket és gyúlékony anyagot tartalmazó palackokat találtak.