Feszítővas lehet a bizonyíték a Balla Irma-ügyben

Vágólapra másolva!
Lefoglalta a bíróság azt a feszítővasat, amely a védelem szerint döntő bizonyíték lehet a Balla Irma-gyilkosság ügyében. Magyar György ügyvéd szerint ezt használhatta az emberölés elkövetője.
Vágólapra másolva!

Egy feszítővasat foglalt le lehetséges bizonyítékként a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság a Balla Irma-gyilkosság hétfői tárgyalásán. A 2007 húsvétján megölt önkormányzati képviselő gyilkossággal megvádolt fiának védője, Magyar György ügyvéd szerint ez a pajszer lehetett a gyilkos eszköz, amit az elkövető használhatott.

A gyilkosság idején a Balla Irma házával szomszédos telken folyó építkezésen dolgozó vállalkozó hétfői vallomása szerint ugyanis a lefoglalt feszítővasat használhatta az a D. Lajos nevű segédmunkás, aki egy másik, ellene folyó eljárás során beismerte: ő ölte meg Balla Irmát. A férfi később visszavonta a vallomását. A bíróság ugyanakkor elutasította az eszköz hemodinamikai szakértői vizsgálatát, amely az ügyvéd szerint kimutathatná, hogy rajta van-e feszítővason D. Lajos DNS-e.

Balla Irma debreceni fideszes önkormányzati képviselőt brutális körülmények között, a lakásában gyilkolták meg. Holttestét a fia találta meg, ő értesítette a rendőrséget. Egy évvel később a rendőrség a fiút, S. Sándort gyanúsította meg a gyilkosság elkövetésével. Előbb őrizetbe vették, majd egy évig előzetes letartóztatásban tartották. Jelenleg szabadlábon védekezik.

Bár Magyar György már D. Lajos vallomása után kezdeményezte az eljárás megszüntetését, az ügyészség nem vonta vissza a vádat, a bíróság pedig úgy döntött, nem függeszti fel az eljárást. Az ügyvéd hétfőn bejelentette azt is, hogy Balla Irma gyermekei feljelentést tesznek ismeretlen tettes ellen anyjuk meggyilkolása miatt. Ez szerinte lehetővé teszi a nyomozás kiterjesztését.