Magyar Nemzet: Laborc nyugdíjazott egy csomó titkosszolgát

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Egy csapatnyi munkatárs nyugdíjazásáról döntött Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) távozó vezetője - írja a Magyar Nemzet pénteki száma. A lap szerint ez volt valószínűleg Laborc utolsó intézkedése, mivel szeptembertől távozik a hivatal éléről.

A Magyar Nemzet megkérdezte az NBH-t is, ahol megerősítették munkatársaik augusztus 15-i hatállyal történő nyugdíjazását. Az NBH-nál közölték, aki megfelel a törvényi feltételeknek, azaz 25 évet eltöltött szolgálati időben, az nyugállományba vonulhat.

A napilap úgy értesült, hogy akad olyan nemzetbiztonsági tiszt is, aki még nem töltötte be az ötvenedik életévét, mégis nyugdíjba vonul. Az illető nem kaphatná meg a nyugdíja száz százalékát a lap szerint.

A polgári elhárítás több területét érintette a tömeges nyugdíjazás, amelyre a Magyar Nemzet nem talált magyarázatot. A jogi, a műszaki, az informatikai és a műveleti szektorból is távoznak dolgozók.

A lap emlékeztet, hogy a hivatal korábbi átszervezésekor hasonló nyugdíjazási hullám volt az NBH-nál. Ekkor több osztályvezető és főosztályvezető távozott innen.

Laborc Sándor az UD Zrt. körül kitört lehallgatási ügy - szerinte elégtelen - nyomozása miatt mondott le az NBH vezetéséről még júliusban.