Évekig figyelték a romagyilkosságok egyik gyanúsítottját

Vágólapra másolva!
Szélsőséges nézetei miatt 2004 óta figyelte a titkosszolgálat a romagyilkosságok egyik gyanúsítottját - közölte az MTV Híradója. A gyanúsított megfigyelését két hónappal az első gyilkosság előtt fejezték be.
Vágólapra másolva!

A titkosszolgálat évekig figyelte a romagyilkosságok egyik gyanúsítottját - közölte az MTV Híradója péntek este.

A Híradó információja szerint a romagyilkosságokkal gyanúsított testvérpár egyik tagját a titkosszolgálatok - kisebb megszakításokkal - már 2004 óta figyelték. A hírműsor szerint a férfi telefonbeszélgetéseit lehallgatták, mert közismert volt, hogy szélsőséges nézeteket vall. A gyanúsított megfigyelését azonban két hónappal az első gyilkosság előtt befejezték.

Az országos rendőrfőkapitány múlt pénteken jelentette be, hogy egy debreceni szórakozóhelyen elfogták a feltételezett elkövetőket: a négy - 28 és 42 év közötti - férfiakat emberölés és emberölés kísérletének gyanúja miatta vasárnap előzetes letartóztatásba helyezte a Budakörnyéki Bíróság.

A bűncselekmény felderítéséről Petőfi Attila, az Nemzeti Nyomozóiroda (NNI) vezetője közölte: az előzetes letartóztatásban levő négy gyanúsított közül kettő DNS-mintája egyezik a romák elleni támadások helyszínein rögzítettekkel. A rendőrség két férfit gyanúsít mind a kilenc bűncselekménnyel, a másik kettőt egy-egy támadással hoztak összefüggésbe.