Kihallgattak két férfit a szlovák követség megtámadásáról

Vágólapra másolva!
A rendőrség tanúként hallgatott ki két férfit a szlovák nagykövetség elleni Molotov-koktélos támadásról, és vizsgálja, hogy közük lehet-e a történtekhez. A nyomozók vizsgálják a követség biztonsági kamerájának felvételét, és beszerzik a környéken készült többi felvételt is.
Vágólapra másolva!

Tanúként hallgatott ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) két budapesti férfit a szlovák nagykövetség budapesti épülete ellen elkövetett Molotov-koktélos támadás ügyében - derül ki a rendőrség csütörtöki közleményéből, amely szerint vizsgálják, hogy a két férfi összefüggésbe hozható-e a támadásokkal. A közlemény szerint a Szervezett Bűnözés Elleni Osztály munkatársai kihallgatták a két férfit, átvizsgálták az autójukat és a lakásukat.

A rendőrség közölte, hogy a szlovák követségtől megkapták azokat a biztonsági kamerák által készített felvételeket, amelyeken látszik a Molotov-koktélokat dobó férfi. A közlemény szerint a rendőrség intézkedett a "környéken található összes térfigyelő kamerás, illetve az épületek biztonságára telepített egyéb ipari kamerás felvételek" beszerzéséről.

A kedd esti Debrecen-Levszki Szófia labdarúgó-mérkőzés után nagy tömeg haladt el a szlovák nagykövetség előtt. A rendőrök 23 óra 40 percig tartózkodtak a követség épületénél. Az elkövető megvárta, amíg elmennek, és ez után dobott Molotov-koktélokat az épületre, de azok nem gyulladtak fel, így kár nem keletkezett.

A Molotov-koktélos támadást azonnal elítélte a magyar kormány, az államfő és a politikai pártok is. A támadó indítékát nem tudni, de az utóbbi napokban az eddiginél is feszültebbé vált Szlovákia és Magyarország viszonya, miután a múlt héten a szlovák kormányfő megtiltotta Sólyom László köztársasági elnöknek, hogy belépjen Szlovákiába (erről részleteket itt olvashat).