Csőbombával mászkált a kirúgott férfi

Vágólapra másolva!
Házilag készített bombát vitt csütörtökön az igazságügyi tárca egyik épületébe egy férfi. A férfi panaszt akart tenni, amiért kirúgták. A rendőrség elfogta a bombával mászkáló férfit.
Vágólapra másolva!

Egy házilag készített csőbombát vitt be egy férfi csütörtökön az Igazságügyi Minisztérium VIII. kerületi pártfogó felügyeletének épületébe - olvasható az MTV Híradójának honlapján.

A Híradó értesülését megerősítette az [origo]-nak a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). A BRFK sajtóügyeletese elmondta: a 36 éves férfi reggel fél 9-kor ment be a Szentkirályi utcában található épületbe. A zavartan viselkedő férfi a biztonsági őröknek azt mondta, hogy jogi tanácsot akar kérni, mivel kirúgták a munkahelyéről. A biztonsági őrök ekkor vették észre, hogy robbanószerkezet van a férfi csomagjában.

A férfi távozása után a biztonsági őrök értesítették a rendőrséget. Délután fél 1 körül a férfi visszatért a Szentkirályi utcai épületbe, akkor fogták el a rendőrök, és találták meg nála a házilag készített csőbombát. A BRFK közölte: az elsődleges tűzszerészi vizsgálatok szerint a bomba alkalmas lett volna arra, hogy kárt okozzon.

A férfi ellen robbanszerrel való visszaélés miatt indult eljárás.