40 ember ment neki a gyereket elsodró autósnak

Vágólapra másolva!
Egy autós elsodort egy 2 éves kisfiút Ózdon. A sofőr megállt és azonnal hívta a mentőket, de így is 40 fős, feldühödt tömeg ment neki. A helyi telepgondnok és a rendőrök lenyugtatták az embereket.
Vágólapra másolva!

Autós sodort el egy kétéves gyereket Ózdon még kedden - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság. A kisfiú hirtelen akart átszaladni az úttesten, de az autós elsodorta.

A rendőrség közleménye szerint a sofőr azonnal megállt, kiszállt, a gyerek segítségére sietett és kihívta a rendőröket és mentőket. Mire a helyszínelők kiértek, már 40 fős tömeg vette körül az autóst. A helyi telepgondnok, majd a kiérkező rendőrök végül lenyugtatták az embereket, így nem kellett senkit sem előállítani.

A gyereket nyolc napon belül gyógyuló zúzódásokkal szállították kórházba, de a vizsgálat után hazaengedték. A balesetet a közlemény szerint az óvatlan kisgyerek okozta, az autós nem ment gyorsan, mindössze 30 km/h-s sebességgel haladt. A baleset körülményeit az Ózdi Rendőrkapitányság kivizsgálja.

Olaszliszkán egy hasonló baleset után a feldühödt tömeg agyonvert egy tanárt gyerekei szeme láttára 2006. október 15-én, miután a férfi autójával elsodort egy út mellett haladó kislányt, aki az árokba esett, de nem sérült meg. Első fokon már ítéletet hozott a bíróság a nyolc gyanúsított ügyében, de az ügyész súlyosbításért, a vádlottak enyhítésért fellebbeztek. Bővebben itt olvashat az olaszliszkai gyilkosság fejleményeiről.