Sűrűbben jár a BKV a Margit híd felújítása miatt

Vágólapra másolva!
Sűrűbben járnak szeptembertől a Margit híd felújítása miatt a BKV egyes járművei - erről döntött szerdán a főváros városüzemeltetési bizottsága. Többek között a 2-es metró, 4-6-os villamos járatait sűrítik.
Vágólapra másolva!

A Margit híd felújítása alatt szeptembertől sűrűbben járnak majd a térségben a BKV járművei - erről szerdán délután a BKV paraméterkönyvének módosításával döntött a főváros városüzemeltetési bizottsága.

Lakos Imre, a bizottság SZDSZ-es elnöke az MTI-nek azt mondta: annak ellenére, hogy köztudott volt a híd felújítása, a járatsűrítésekhez szükséges pénzt nem tervezték be se a főváros költségvetésébe, se a híd felújításának költségébe. Így a főváros költségvetésének általános tartalékából kell előteremteni ezt a pénzt.

A híd felújítása miatt napközben és a délutáni csúcsidőszakban sűrűbben közlekedik a 2-es metró. A 4-6-os villamosok tanítási időben maximális kapacitással járnak majd, amit az öreg Ganz csuklós járművek újbóli forgalomba állításával érnek el. Növelik a szentendrei HÉV kapacitását, és sűrítik a 17-es villamost, a 11-es buszt és a 76-os trolibuszt is.