MN: Még a perselypénzt is lopják a templomokból

Vágólapra másolva!
Huszonhat és fél százalékról öt év alatt harminchat százalékra emelkedett azoknak a felderítetlen bűneseteknek az aránya, amelyek során templomokban, egyházi műemlékekben és temetőkben található értékeket eltulajdonítók ellen indult eljárás - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet szerint idén több mint az ötszörösére emelkedett a magyarországi egyházak bűncselekmények miatt keletkezett kára, amely az utóbbi öt évben közel háromszázmillió forint volt. Az idén megugrott kárösszeghez hozzájárult, hogy a Komárom-Esztergom megyei Császár templomából ellopták id. Dorfmeister István a település templomába szánt barokk képeit. Az egyházkerület vezetői szerint a kár legalább másfél milliárd forint.

A lap szerint a templomok továbbra is népszerűek a tolvajok körében. Pár napja a Szabolcs-Szatmár megyei Anarcs kápolnájából vittek el két, bronzból készült harangot, a főváros VIII. kerületében, a Lőrinc pap téri templomban négy fiatal a mise alatt próbálta meg ellopni a perselypénzt. A miséző pap szerint nem ez volt az első eset, de most először próbálták szertartás közben elemelni a perselypénzt.