Autópályán értek gyorshajtáson egy 14 éves fiút

Vágólapra másolva!
Kölcsön kapott, rendszám és biztosítás nélküli kocsival száguldott az M6-M8-as autópályán egy 14 éves fiú. Amikor a rendőrök megállították, kiderült, hogy a szülei is vele utaztak. Ellenük kiskorú veszélyeztetése miatt is eljárás indult.
Vágólapra másolva!

Egy 14 éves fiút kaptak gyorshajtáson a rendőrök az M6-M8-as autópálya közös szakaszán - közölte az MTI-vel kedden a rendőrség. A kocsit még augusztus 20-án, Baracsnál mérték be a rendőrök. Amikor a fiú - aki alig látszott ki a volán mögül - észrevette az egyenruhásokat, a belső sávból a külsőbe hajtott, ott megállt, helyet cserélt a mellette ülő édesapjával, és elhajtottak.

Nem jutottak messzire, mert a rendőrök megállították őket. Mint kiderült, a kocsit egy ismerőstől kapták kölcsön. Az autónak - mivel tavaly több mulasztás miatt kivonták a forgalomból - nem volt rendszáma, műszaki érvényessége és kötelező biztosítása sem. A fiú pedig 20 kilométerrel gyorsabban hajtott a megengedettnél.

A kérdésre, hogy miért a kiskorú fiú vezetett, a vezetői engedéllyel rendelkező édesapa a rosszullétére hivatkozott. Amikor azonban a rendőrök mentőt akartak hívni hozzá, nyomban jobban lett. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei család a mintegy féltucatnyi szabálysértés miatt több százezer forint bírságra számíthat, valamint a rendőrség kiskorú veszélyeztetése miatt a szülők felelősségét is vizsgálja.