Még nem hiányzik a lezárt Margit híd az autósoknak

Vágólapra másolva!
Egyelőre nem érzékelhető a fővárosi közlekedésben, hogy augusztus 21-től lezárták a Margit hidat. A Fővinform ügyeletese szerint hétfőn dől majd el, mennyire hiányzik az autósoknak a felújítás miatt lezárt híd. A villamosok gond nélkül járnak a hídon, a BKV szerint nincs fennakadás.
Vágólapra másolva!

Nem tapasztalható, hogy a Margit híd hiánya vasárnap bármilyen fennakadást vagy torlódást okozott volna - közölte vasárnap este a Fővinform ügyeletese, Havasi Zsolt. Hozzátette, a "premier előtti főpróba" a híd lezárását követő első munkanapon, hétfőn lesz, míg valójában az iskolakezdéskor derül majd ki, milyen következményei lesznek a felújítás miatti lezárásnak.

A Fővinform munkatársa arról is beszámolt, hogy vasárnap este az M1-M7 autópályákon a fővárosba visszatérők miatt elsősorban az Erzsébet híd irányában van zsúfoltság.

Az [origo]-nak a BKV fődiszpécsere is azt mondta, mivel a közösségi közlekedés zavartalan a lezárt hídon, semmilyen probléma nem merült fel.

A Margit hidat augusztus 21-én zárták le az autóforgalom elől, és a tervek szerint egy évig nem lehet majd kocsival átmenni. A lezárás idején is áthalad a hídon a 4-es és a 6-os villamos, át lehet menni gyalog is, és a biciklit is át szabad tolni. A felújítást végző MH 2009 konzorcium 2011 márciusára tervezi a munkálatok befejezését.