Újraélesztettek egy kislányt a lenti gyógyfürdőben

Vágólapra másolva!
Élettelenül húztak ki egy kislányt a lenti gyógyfürdő egyik medencéjéből, a gyógyfürdő egyik munkatársa élesztette újra. A kislány minél tovább a víz alatt akart maradni. Már túl van az életveszélyen.
Vágólapra másolva!

A lenti gyógyfürdő egyik munkatársa élesztett újra egy kislányt, akit élettelenül húztak ki a vízből kedden este - írja a Zalai Hírlap internetes kiadása. A lap beszámolója szerint a műszakvezetőként dolgozó Lőrincz Balázs a kedd esti zárás előtt azt vette észre, hogy egy élettelen gyermeket húznak ki a vízből. A kislány nem lélegzett, pulzusa sem volt, ezért a műszakvezető az egyik fürdővendéggel együtt újraéleszetette, közben kollégái értesítették a mentőket.

A kislány három-négy perccel később kezdett lélegezni, a helyszínre érkező mentők a a zalaegerszegi kórház gyermekintenzív-osztályára szállították. Körülbelül három-négy perc telt el, mire a kislány újra lélegezni kezdett, ezt követően stabil oldalfekvésbe helyezték. A helyszínre érkező mentők stabilizálták a gyermek állapotát, majd a zalaegerszegi kórház gyermekintenzív-osztályára szállították.

A Zalai Hírlap szerint a budapesti kislány a testvérével játszott a medencében, azon versenyeztek, hogy melyikük tud egy lélegzetvétellel a legtávolabbra úszni a víz alatt. Kedden este életveszélyes állapotban került a kórházba, csütörtökre az állapota sokat javult, túl van a közvetlen életveszélyen.