Előzetesben a vesztegetéssel gyanúsított ügyész

Vágólapra másolva!
Szerdán előzetes letartóztatásba helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság a vesztegetéssel gyanúsított egykori kerületi ügyészt, Varga Gergelyt. Az előzetes letartóztatást azért rendelték el, mert a volt ügyész a gyanú szerint megpróbálta befolyásolni az eljárást.
Vágólapra másolva!

Előzetes letartóztatásba helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság szerdán Varga Gergely volt kerületi ügyészt, akit vesztegetéssel gyanúsítanak - mondta a Független Hírügynökségnek Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője. Az egyhónapos előzetes letartóztatást azért rendelték el, mert a volt ügyész, a gyanú szerint megpróbálta befolyásolni az eljárást.

A Központi Nyomozó Főügyészség július végén akkor fogta el Vargát - aki egykor a Fővárosi Főügyészség szóvivője volt -, amikor épp pénzt vett át valakitől. Ihász Sándor fővárosi főügyész korábban azt mondta: a gyanú szerint egy ügyben, melyben Varga járt el, 600 ezer forintért enyhébb büntetést kért volna a vádlottra. A női vádlottal pedig baráti és szexuális viszonyban is volt. A Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn közölte, hogy őrizetbe vették Vargát ugyanazzal az indokkal, amivel előzetesbe helyezését is indokolták.

Varga ellen korábban is tettek már feljelentést, de ezt 2008 márciusában a Legfőbb Ügyészség jogerősen is elutasította. A szóvivőt azután jelentették fel, hogy az Index 2008 január közepén nyilvánosságra hozott egy hangfelvételt. Varga a felvételen egy egy évvel korábbi szeptemberi, a rendőrök ellen folyó büntetőügyről azt mondta: tudja, kik a valódi elkövetők, de nem ők ülnek a vádlottak padján.