Visszatérhet a lakók egy része a kiégett panelházba

Vágólapra másolva!
Az első öt emeleten lévő lakásokba már visszatérhetnek a lakók abban a miskolci panelházban, amely szombaton gyulladt ki. A szakértők vizsgálják, hogy a felújításkor beépített szigetelőanyagnak valóban köze lehetett-e a tragédiához, amelyben két ember vesztette életét.
Vágólapra másolva!

Folyamatosan költöznek vissza a lakók abba a miskolci tízemeletes panelépületbe, amelyben az elmúlt hét szombaton tűz pusztított. A tűzben egy anya és fia meghalt, a család 16 éves lánya pedig továbbra is válságos állapotban fekszik a kórházban.

A hatóságok azoknak a lakóknak engedélyezték a visszaköltözést, akik az épület első öt emeletén laktak. A villany- és vízszolgáltatást már visszaállították, de gáz még nincs a házban. Az ötödik emelet fölötti szintek károsodtak a tűzben, az ezeken az emeleteken lévő lakások helyreállítása vélhetően hónapokig eltart.

Az Építésügyi Minőségellenőrző Intézet (ÉMI) munkatársai kedden a déli órákban is mintát vettek abból az anyagból, amelyet a két évvel ezelőtt, a panelprogram során felújított épület szigetelésére használtak. A tűzoltók szerint ugyanis a szigetelőréteg is közrejátszhatott a lángok gyors terjedésében. A szakértői vizsgálat eredményére még várni kell.