Szerdán katonai gépek is repkednek majd Budapest felett

Vágólapra másolva!
Előre elnézést kér a Honvédelmi Minisztérium az augusztus 20-i tisztavatás szerdai főpróbája miatt, amelynek során repülők és helikopterek szállnak majd el Budapest felett. Hétfő óta zajlik egy repülőverseny gyakorlata is a Duna felett, amely szintén sok zajjal jár.
Vágólapra másolva!

A budapestiek megértését kéri a Honvédelmi Minisztérium, mert szerdán tartják az augusztus 20-i tisztavatás főpróbáját, amely során több repülőgép és helikopter is átrepül majd a Hősök tere, így Budapest felett is.

A tárca közleménye szerint szerdán 10 órától tartják a Hősök terén az ünnepség főpróbáját. A tér felett a honvédség repülőgépei és helikopterei kötelékáthúzást hajtanak végre. A tisztavatás alkalmából először 2007-ben repültek el a honvédség helikopterei, harci és szállító repülőgépei a Hősök tere felett.

Csütörtökön a közjogi méltóságok előtt tesznek ünnepélyes esküt a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen végzett ifjú tisztek. A rendezvényen 48 hallgatót avatnak honvédtisztté hadnagyi rendfokozattal. Közülük 26 a Kossuth Lajos Hadtudományi Karon, 22 pedig a Bolyai János Katonai Műszaki Karon végzett.

A tisztavatástól függetlenül augusztus 20-án rendezik majd a Red Bull Air Race nevű műrepülő versenyt a Duna fővárosi szakasza felett - a pilóták hétfő óta gyakorlatoznak, ami szintén nagy zajjal jár.