Vágólapra másolva!
A Sziget fesztivál két külföldi résztvevőjénél igazolódott, hogy az új típusú influenza vírusa fertőzte meg őket - közölte péntek este az ÁNTSZ. Eddig összesen heten jelentkeztek a Sziget orvosainál a megbetegedés gyanújával, de közülük kettőről kiderült, hogy nem a H1N1-et kapták el.
Vágólapra másolva!

A két fiatal külföldi férfi az utóbbi napokban jelentkezett a Sziget sürgősségi ambulanciáján influenza-szerű tünetekkel - derül ki az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) közleményéből, amely szerint az ügyeletes orvos által kért laboratóriumi vizsgálat során igazolódott az influenza A(H1N1) vírus jelenléte.

A közlemény szerint a betegeket kórházban különítik el, a velük egy sátorban lakókat kikérdezték, és a Sziget ügyeletes orvosa megvizsgálta őket. A tőlük levett minták vizsgálata még zajlik.

A fesztivál egészségügyi szolgálatának vezetője, Szeles Géza péntek este az MTI-nek azt mondta, hogy öt újabb, új influenza-gyanús esetet regisztráltak a Szigeten. Ezekkel együtt összesen heten jelentkeztek a megbetegedés gyanújával, és kettejükről már korábban kiderült, hogy nem a H1N1 fertőzte meg őket - derül ki Szeles nyilatkozatából.

A világszerte több halálesetet is okozó vírus elleni magyar gyártású vakcina tesztelését is épp pénteken kezdték el, erről itt olvashat részleteket.