Biztonsági őrökre támadtak a Nagyvárad téren

Vágólapra másolva!
Munkába induló - BKV-s - biztonsági őrökre támadt egy 25-30 fős társaság szombatra virradóra a Nagyvárad téren; a verekedésben egy biztonsági őr súlyosan megsérült, a rendőrök kilenc embert előállítottak - mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese az MTI-nek.
Vágólapra másolva!

A VIII. kerületben, a Nagyvárad téren a 950-es éjszakai busz megállójában várakozott a körülbelül húsz BKV-s biztonsági őr. Az őrök elmondása szerint a gyermekkórház felől érkezett egy négyfős társaság, amelynek egyik tagja meglökte az egyik biztonsági őrt, aki majdnem elesett. Az őrt meglökő férfi később meg is akarta ütni a biztonsági őrt, de lefogták, majd a társaság beszaladt egy közelben lévő szórakozóhelyre. Később 25-30-an jöttek vissza, rátámadtak a biztonsági őrökre, dulakodtak, verekedtek - mondta Kormos Endre.

A kiérkező rendőrök a helyszínen hét embert előállítottak, további kettőt pedig a kapitányságon, amikor bementek a társaik felől érdeklődni. Ellenük csoportos garázdaság miatt indított eljárást a VIII. kerületi rendőrkapitányság, folyik a kihallgatásuk.

A verekedésben egy biztonsági őr súlyosan, három könnyebben megsérült. A BKV az esettel kapcsolatban azt közölte, hogy a buszmegállóban várakozó biztonsági őrök éppen munkába indultak. A súlyosan megsérült biztonsági őr a BKV tájékoztatása szerint még kórházban van.