Vágólapra másolva!
Tánc közben eltörött a nyakcsigolyája egy fiúnak csütörtökről péntekre virradó éjszaka a budapesti Sziget Fesztiválon. A fiút kórházba szállították, a Sziget egészségügyi szolgálatának vezetője szerint néhány héten belül felépül.
Vágólapra másolva!

Törött nyakcsigolyával szállítottak kórházba egy külföldről érkezett fiatalt a Sziget Fesztiválról csütörtökről péntekre virradó éjszaka - közölte Szeles Géza, a fesztivál egészségügyi szolgálatának vezetője, aki szerint a fiú csigolyája tánc közben sérült meg.

Az orvos az eset részleteiről bővebb információval nem tudott szolgálni, a helyszínt sem ismerte, ahol a fiatal megsérült. A szolgálatvezető szerint a fiú a súlyos sérülés ellenére "jó" állapotban volt, s vélhetően négy-hat hét alatt meggyógyulhat. Műtétre nincs szükség - tette hozzá Szeles Géza. Azt nem kívánta elárulni, hogy a fiatal melyik országból érkezett.

Az orvos szerint általánosságban az ilyen törést - amikor nem sérül a gerincvelő - úgy kezelik, hogy rögzítik a nyakat, s a csontok idővel összeforrnak.

A Sziget Fesztivál szerdán kezdődött, de előtte volt egy nulladik és egy mínusz egyedik nap is, amelyeken előbb a húszéves Tankcsapda koncertezett, majd antirasszista rendezvényt tartottak.