Babakocsis családot gázolt a cserbenhagyó autós

Vágólapra másolva!
A tilos jelzésen áthajtva, a zebrán ütött el egy babakocsit toló párt egy autós Szegeden, majd elhajtott a helyszínről. A babakocsiból kizuhant egyéves kislány a korábbi hírekkel ellentétben nem súlyos, hanem könnyebb sérüléseket szenvedett, de édesanyja szerint azóta sokat sír.
Vágólapra másolva!

Gyalogátkelőhelyen gázolt el egy családot, köztük egy babakocsiban tolt egyéves kislányt egy autós csütörtök este Szegeden - közölte pénteken a Csongrád Megyei rendőr-főkapitányság. A Mitsubishi áthajtott a tilos jelzésen, majd elütötte a zebrán éppen áthaladó családot. A kislány kiesett a babakocsiból, és megsérült.

Bár a gépkocsivezető a baleset után még meg is állt, és kiszállt, de tovább hajtott, miután közölték vele, hogy rendőrt hívnak. Az autó típusát és rendszámát azonban meg tudták jegyezni, így a rendőrségen rövid időn belül sikerült beazonosítani a jármű tulajdonosát. Kiderült, hogy a gépkocsit nem ő, hanem egyik ismerőse vezethette, akinek azért adta oda az autót, hogy műszaki vizsgára készítse azt fel.

A kocsit késő este találták meg a járőrök a híd lábánál, de a sofőr nem ült benne. A férfit jelenleg is keresik. Az ügyben a segítségnyújtás elmulasztása mellett közúti baleset gondatlan okozása, valamint jármű önkényes elvételének gyanúja alapján is indított eljárást a szegedi rendőrkapitányság.

Az első hírek szerint a gyerek súlyosan sérült, a Független Hírügynökség azonban este arról számolt be, hogy néhány horzsolásos seb és kék foltok látszódnak az egyéves kislány homlokán. Az ütközéstől 10-15 métert repült, mégsem lett komolyabb baja. Orvosai szerint csoda, hogy ennyivel megúszta.

A kislány édesanyja a Független Hírügynökségnek elmondta, gyermekét nagyon felzaklatta a baleset. Azóta sokat sír és egy percre sem lehet magára hagyni. A balesetben férje komolyabban, ő pedig könnyebben sérült meg. A gyereket még megfigyelik az orvosok, ezért van a Szegedi Gyermekklinikán.