Sínekre terelné a buszokat az óbudai polgármester

Vágólapra másolva!
A Margit híd felújítása miatt várható dugók enyhítésére az óbudai polgármester azt javasolja, tereljék az Árpád híd buszforgalmát a villamossínekre. Bús Balázs emellett megnyitna egy lehajtót a Szépvölgyi útnál, hogy könnyebb legyen lehajtani a rakpartra.
Vágólapra másolva!

Az Árpád híd villamospályáira terelné a buszokat a Margit híd felújításának idejére Bús Balázs óbudai polgármester. Bús pénteken levélben javasolta a főváros vezetésének, hogy - hasonlóan a Bartók Béla út korábbi felújításának mintájára - a buszok az 1-es villamos pályáján közlekedjenek. Ezzel szerinte egyrészt előnyben részesítenék a tömegközlekedést, másrészt az úttesten is felszabadulna hely az autók számára.

A polgármester javasolja azt is, hogy a Szépvölgyi úti HÉV-átjárónál nyissák meg a forgalom előtt a Fővárosi Vízművek területét, hogy városból kifelé tartó az autósok lehajthassanak az alsó rakpartra, elkerülve az Árpád híd lábánál lévő Flórián teret. A kerékpárosok biztonsága érdekében Bús nyomógombos lámpával látná el a rakparti út és a kerékpárút kereszteződését a Nagyszombat utca magasságában.