Ugyanaz szúrhatta meg Cozmát és Pesicet

Vágólapra másolva!
Ugyanaz az ember ölte meg Marian Cozmát és sebesítette meg életveszélyesen Ivan Pesicet - állítja a gyilkosság egyik gyanúsítottjának védője. Korábban a nyomozás vezetője azt nyilatkozta, feltárták a bűncselekmény körülményeit és pontosan tudják, ki szúrta le Cozmát, de sem ő, sem az ügyvéd nem árulta el, ki szúrt Veszprémben.
Vágólapra másolva!

Ugyanaz az ember ölte meg Marian Cozmát, az MKB Veszprém román válogatott kézilabdázóját és sebesítette meg életveszélyesen csapattársát, a horvát Ivan Pesicet - mondta a Magyar Nemzetnek Mester Csaba, az egyik gyanúsított, N. Győző védője. Az ügyvéd szerint a rendőrség annak ellenére gyanúsít öt személyt emberüléssel és életveszélyt okozó testi sértéssel, hogy a késelésért egy ember a felelős.

Derzsy Péter alezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója a megyei napilappal azt közölte: a nyomozók feltárták a bűncselekmény részleteit és pontosan tudják, ki szúrta le Cozmát. Az alezredes szerint az öt gyanúsított közül ahol a halálos szúrásnál már csak hárman voltak jelen. Azt sem a bűnügyi igazgató, sem az ügyvéd nem közölte, melyik gyanúsított szúrhatott.

A gyilkossági ügyben hét ember van előzetes letartóztatásban, közülük öt személyt gyanúsítanak emberöléssel. Az ő előzetes letartóztatásukat három hónappal meghosszabbította a veszprémi bíróság. Kamarás Gábor, a szintén gyilkossággal gyanúsított R. Sándor ügyvédje a Magyar Nemzetnek azt mondta, a nyomozás során "elestek azok a feltételezések", amelyek szerint a gyanúsítottak pénzt akartak behajtani Veszprémben. A védő szerint tragédiával végződő kocsmai verekedés alakult ki.

Marian Cozmát február 8-án hajnalban gyilkolták meg az egyik veszprémi lokál előtt. A segítségére siető sporttársai - Zarko Sesum szerb, Ivan Pesic, horvát válogatott kézilabdázó, az MKB Veszprém játékosai - életveszélyes sérüléseket szenvedtek, megműtötték őket és hosszabb időn át kórházi kezelésre szorultak.