Nyomoznak a pécsi temetkezési cég ellen

Vágólapra másolva!
Hűtlen kezelés miatt nyomoznak a Pécsi Temetkezési Vállalat ellen. Az önkormányzati cég igazgatója a pécsi városháza vizsgálata szerint indokolatlanul emelt fizetéseket és osztott üdülési csekkeket, és a vállalat szükségtelenül vásárolt egyszerre 630 koporsót.
Vágólapra másolva!

Nyomozást indított a rendőrség a Pécsi Temetkezési Vállalatnál feltételezett visszaélések miatt - közölte a pécsi rendőrkapitányság. Az ügyben hűtlen kezelés miatt nyomoz a Baranya megyei rendőrség, miután egy magánszemély és a pécsi önkormányzat is feljelentést tett.

A pécsi önkormányzat azután tett feljelentést, hogy egy telefonos bejelentésre indult belső vizsgálata során felmerült: a vállalat vezetői céges autóval mentek nyaralni, az igazgató indoklás nélkül 50 ezer forinttal megemelte a főkönyvelő fizetését, négy középvezető pedig ebben az évben 560 ezer forintnyi üdülési csekket kapott. Kiderült továbbá, hogy a társaság a közelmúltban 630, úgynevezett szociális koporsót vásárolt, holott éves szinten alig százra van szükség. (A szociális temetéseket az önkormányzat fizeti.)

Rankasz Ernő, a temetkezési vállalat ügyvezető igazgatója korábban azzal védekezett: az 50-60 ezer forintos koporsókhoz egyenként mindössze 16 ezer forintért jutottak hozzá. Az ügylet feltétele az volt, hogy az összeset vegyék meg. A vásárlás a cégnek 12 millió forint forintjába került, ami az igazgató szerint évi félmilliárdos bevételnél nem nagy tétel. Szerinte egyre többen szorulnak szociális temetésre a városban.