Bizonyítható a rendőrök szerint, ki szúrta le Cozmát

Vágólapra másolva!
Másodpercnyi pontossággal sikerült feltárni a Marian Cozma elleni támadás eseményeit - állítja a rendőrség, amely szerint pontosan bizonyítani tudják azt is, hogy ki szúrta meg a kézilabdást és kik voltak a segítői. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója szerint Cozmát hárman bántalmazták akkor, amikor a halálos szúrás érte.
Vágólapra másolva!

A rendőrség bizonyítani tudja, hogy az öttagú csoportból ki szúrta meg Marian Cozmát, és ki volt a másik két ember, aki segített neki - közölte Derzsy Péter alezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója a megyei napilappal, a Naplóval csütörtökön.

"Pontosan tudjuk, hogy ki szúrta meg lent Cozmát, valamint Pesicset" - mondta a bűnügyi igazgató, hozzátéve, információjuk van a február 8-i gyilkosság minden egyes másodpercéről. Derzsy Péter azt is elmondta a Veszprém megyei Naplónak, hogy "az öt gyanúsítottból a fenti eseményekben, ahol a halálos szúrás érte a román sportolót, már csak hárman vettek részt".

"Erre a három emberre egyértelmű bizonyítékunk van. Ők azok, akik Marian Cozmát bántalmazták, amikor a halálos szúrást elszenvedte" - nyilatkozta a nyomozás vezetője.

Az előzetes letartóztatásban lévő hét gyanúsított közül ötnek három hónappal meghosszabbította a fogva tartását a veszprémi bíróság - tájékoztatta Váradi Piroska, a főkapitányság szóvivője csütörtökön délután az MTI-t. Közölte: arról az öt emberről van szó - R. Sándorról, N. Győzőről, Sz. Ivánról és társaikról - akiket az ügyben emberölés bűntettének elkövetésével gyanúsítanak. A bűnügynek eddig kilenc gyanúsítottja van, és közülük heten vannak előzetes letartóztatásban.

Marian Cozmát február 8-án hajnalban gyilkolták meg az egyik veszprémi lokál előtt. A segítségére siető sporttársai - Zarko Sesum szerb, Ivan Pesic, horvát válogatott kézilabdázó, az MKB Veszprém játékosai - életveszélyes sérüléseket szenvedtek, megműtötték őket és hosszabb időn át kórházi kezelésre szorultak.