Kisléta miatt félve ellenőriztek vadászokat

Vágólapra másolva!
Terepjáróval közlekedő vadászokat tartóztattak fel egy Szabolcs megyei településen helyi lakosok, akik a rendőrségnek azt mondták, hogy a kislétai gyilkosság óta félnek, és ezért járőrözésbe kezdtek. A rendőrség kéri, hogy ha valaki gyanús autót lát, akkor csak annyit tegyen, hogy felírja a rendszámát, és hívja a rendőrséget.
Vágólapra másolva!

A Szabolcs megyei Gávavencsellő határában helyi lakosok csoportja szerdán az éjszakai órákban megállított egy sötét terepjárót, amelyben két vadász utazott - áll a rendőrség közleményében, amely szerint a lakosok a vadászokat kérdezgetni kezdték kilétükről és úti céljukról.

A rendőrség szerint végül az autóban utazó egyik férfi és az őket megállító társaság egyik tagja felismerte egymást, és ez után a helyiek továbbengedték a vadászokat. A terepjáróban utazók értesítették a rendőrséget, akik megtalálták a helyi csoportot, amelynek tagjai a közlemény szerint elmondták, hogy a múlt héten Kislétán történt súlyos bűncselekmény óta félnek a település lakói, ezért ők saját biztonságuk védelmére éjszakánként járőröznek a környéken.

A szintén Szabolcs megyei Kislétán egy asszonyra és lányára éjszaka törtek rá, és sörétes puskával meglőtték őket. Az anya meghalt, a lányt jelenleg is kórházban ápolják. Roma származásúak, és a rendőrség szerint a gyilkosság összefügg az elmúlt egy évben történt többi cigányellenes támadással, amelyek során összesen hatan vesztették életüket.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint Gávavencsellőn sem anyagi kár, sem sérülés nem történt, amikor a helyiek feltartóztatták a vadászokat. A rendőrség felhívja ugyanakkor a figyelmet, hogy "amennyiben általuk gyanúsnak ítélt gépkocsit látnak, semmiképpen ne kezdjenek önálló intézkedésbe, hanem próbálják a jármű típusát, színét, rendszámát minél pontosabban megjegyezni és azonnal értesítsék a rendőrséget a 107 vagy a 112-es segélyhívószámon".