Őrizetbe vették a balesetet okozó román utast

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vették azt a román utast, aki miatt felborult egy román busz Szeged-Szőregnél. Huszonketten sérültek meg a balesetben. Az utasok szerint a zavartan viselkedő utas rántotta el a kormányt, mert azt hitte, hogy a sofőr nem Romániába, hanem Zágrábba viszi őket.
Vágólapra másolva!

Felborult egy román busz szerda hajnalban a Nagylak felé vezető 43-as úton, Szeged-Szőregnél. A balesetben senki nem halt meg, legalább az eddigi adatok szerint huszonketten sérültek meg, közülük négyen súlyosan, őket Szegedre vitték kórházba. A busz a főút melletti több méter mélyen levő szervizútra borult, a mentők és a tűzoltók a helyszínen dolgoznak. A buszon a sofőrökkel együtt összesen 52 ember utazott.

Az utasok szerint egyik zavartan viselkedő társuk rántotta el a kormányt, mert úgy gondolta, hogy a sofőr nem Romániába, hanem Zágrábba viszi őket. Darius Chesnoiu, a román busz sofőrje a helyszínen újságíróknak elmondta, az utassal vitája csupán néhány pillanatig tartott és nem számított arra, hogy a férfi hozzányúl a kormányhoz. A harminc-negyven év körüli férfival már a spanyolországi indulásnál gondok voltak, nem tudta eldönteni, haza akar-e utazni vagy sem, jegyét is összetépte, utána a buszon azonban egészen Szegedig semmilyen problémát nem okozott - mondta a sofőr. Amikor a férfi elrántotta a kormányt, Chesnoiu szerint már semmit nem lehetett tenni, a busz lecsúszott az útról.

A Kelet-Romániából, a Moldva észak-keleti részén található Botosani megyéből származó 37 éves utas maga is könnyebb sérüléseket szenvedett a balesetben. Kórházi ellátását követően hallgatta ki a rendőrség, majd döntött őrizetbe vételéről. A szóvivő arról nem tudott felvilágosítást adni, hogy a férfi adott-e valamilyen magyarázatot a történtekre. Az utas ellen tömegszerencsétlenséget okozó közúti közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A román busz Spanyolországból érkezett, nyaralásból hazatérő turisták és munkából szabadságra hazautazó vendégmunkások is voltak rajta.