Víz alatt akadt be egy kislány haja a debreceni élményfürdőben

Vágólapra másolva!
A debreceni élményfürdőben egy szabályosan működő berendezés szippantotta be egy kislány haját, akit úszómesterek mentettek ki a víz alól. A kislányt rövid ideig lélegeztetni kellett, megfigyelésre kórháza vitték, azóta már hazaengedték és jól van.
Vágólapra másolva!

Víz alól kellett kimenteni egy kislányt a debreceni élményfürdőben, miután a haját beszippantotta a medence mintavételi kapillárisa - mondta Fazekas Lajos, a Debreceni Gyógyfürdő Kft. igazgatója. Az eset még péntek este történt a mediterrán élményfürdő hullámmedencéjében, amikor nem volt hullámkeltés.

A kislány hosszú haja beszorult a medence szabályszerűen elhelyezett mintavételi kapillárisának mintegy 3 milliméter széles nyílásába, amelyben folyamatos a vízáram. Nem tudta a haját kiszabadítani, ezt azonnal észlelték az úszómesterek, akik beugrottak a vízbe és rögtön kimentették a gyereket. A kislány sok vizet nyelt és a légcsövébe is víz került, rövid ideig lélegeztetni kellett. A mentők megfigyelésre kórházba vitték, azóta már kiengedtek, teljesen jól van - mondta Fazekas Lajos.

Az igazgató az ügyben időközben elrendelt és azóta befejeződött külső és belső vizsgálat egyaránt rendben talált mindent. A mintavételi kapilláris szabályos, a hazai medencékben általánosan használt berendezés, ennek ellenére a hasonló esetek elkerülése érdekében átalakítják azt.