Túl van az életveszélyen a Kislétán meglőtt kislány

Vágólapra másolva!
Túl van az életveszélyen az a kislány, akit egy hete hétfőn lőttek meg Kislétán. A Független Hírügynökség szerint a lányt hétfőn fogják kihallgatni, ő lehet a romaellenes támadások egyetlen szemtanúja. A rokonok szerint nem emlékszik a történtekre.  
Vágólapra másolva!

Túl van az életveszélyen az augusztus 3-án Kislétán meglőtt kislány, orvosai a hétvégén felébresztették a mesterséges altatásból. A kórházban egyelőre nem adnak információt állapotáról. A rendőrség a romák elleni fegyveres támadássorozat részeként kezeli ügyét, a lány lehet eddig az egyetlen szemtanú. Hogy látott-e valami, később derülhet ki.

A lányt orvosai a hétvégén felébresztették a mesterséges altatásból, a Független Hírügynökség úgy tudja, hogy több, korrekciós műtét vár rá. A Nemzeti Nyomozó Iroda nem erősítette meg a hírügynökség értesülését, miszerint hétfőn kihallgatják.

Pénzes Sándor, Kisléta polgármestere azt mondta, hogy találkozott a lány családtagjaival, akik már beszéltek a sebesült gyerekkel, miután az orvosai felébresztették. A rokonok a polgármesternek azt mondták, csak arra emlékszik, hogy rájuk törték az ajtót, a következő emlékképe pedig az, hogy rokonai megtalálták és akkor hallotta meg azt is, hogy az édesanyja meghalt.

Kislétán augusztus 3-ára virradóra lőttek rá házukban egy anyára és lányára. A 45 éves asszony meghalt, gyermekét pedig életveszélyes sérülésekkel szállították Nyíregyházára, a Jósa András Kórházba. Még aznap megműtötték, azóta mesterségesen altatták. A rendőrség a romák elleni fegyveres támadás-sorozat részeként kezeli az ügyet, amin külön nyomozócsoport dolgozik. Az igazságügyi és rendészeti miniszter kezdeményezésére az országos rendőrfőkapitány 10 millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki ebben az ügyben, a romák elleni sorozat bűncselekmény kapcsán kitűzött 100 millió forintra emelte a díjat.