Nem engedték be a tűzoltókat a Műegyetemre

Vágólapra másolva!
Nem engedték be a tűzoltókat a Műegyetem épületébe, amikor meg akarták koszorúzni az egyetem pincéjében három éve meghalt társaik emléktábláját. A biztonsági őrök a hétvégére hivatkoztak. 2006 augusztuásban három tűzoltó halt meg a pincében lévő lőtéren keletkezett tűzben.
Vágólapra másolva!

Nem emlékezhettek meg méltó módon a tűzoltók a hősi halált halt bajtársaikról a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen - írja a Lánglovagok Hírügynökség. A Műegyetem biztonsági őrei a hétvégére hivatkozva nem engedték be a tűzoltókat az épületbe.

2006 augusztus 8-án tűz ütött ki a Műegyetem K épületének pincéjében levő lőtéren. Az oltás közben három tűzoltó életét vesztette. A tűzoltók a tragédia három éves évfordulóján, szombaton motoros felvonulást szerveztek a halottak emlékére, és néhányan közülük szerettek volna bemenni az épületbe, hogy megkoszorúzzák a pincében elhelyezett emléktáblát. A biztonsági őrök azonban azt ajánlották, menjenek inkább a III. kerületi Flórián-szoborhoz.

A Lánglovagok Hírügynökség szerint emiatt a több száz megemlékező a K épület bejáratához helyezte el a mécseseket és virágokat, elénekelte a himnuszt, majd kékfénnyel és szirénázással zárta a megemlékezést.

A Független Hírügynökség szerint a Tűzoltó Motoros Klub, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete és a Goj Motorosok szerettek volna megemlékezni a helyszínen, összesen mintegy 200-250 ember. Hócza György, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének szervezeti ügyvivője a hírügynökségnek azt mondta, már pénteken jelezték ugyan nekik, hogy a hétvége miatt várhatóan szombaton nem engedik be őket az épületbe, ennek ellenére megpróbáltak bejutni. Hócza szerint csak néhányan mentek volna be koszorúval, ezért felháborítónak tartja, hogy nem emlékezhettek meg méltóképpen a halottakról.