MÁV: Nem volt 40 milliós végkielégítés

Vágólapra másolva!
A BKV-hoz hasonlóan a MÁV-nál is előfordult, hogy egy magas végkielégítéssel elbocsátott munkatárs lényegében ugyanannál a munkáltatónál dolgozott tovább - írja a Magyar Nemzet. A lap szerint a MÁV-Start biztonsági igazgatói posztját betöltő Kiss Péter kinevezése előtt pár nappal közel 40 milliós juttatással távozott a vasúttársaságtól. A cég cáfolta és visszautasította a vádakat, és helyreigazítást kér.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet szerint megközelítőleg 40 millió forintos juttatást kapott a MÁV-tól Kiss Péter, amikor 2007. május végén távozott a cégtől, kevesebb mint egy hónap múlva viszont kinevezték a társaság leányvállalatának, a MÁV-Start biztonsági igazgatójának. A lap szerint Kissnek az új pozícióban több mint havi egymillió forintos fizetés, személyes használatra gépkocsi jár.

A Magyar Nemzet Kiss névtelenül nyilatkozó munkatársaira hivatkozik. E források szerint felesleges az a biztonsági szolgálat, amelyet az új igazgató vezet. A MÁV-Start a MÁV száz százalékos leányvállalata, a vasúttársaságnak pedig már volt biztonsági szolgálata. A névtelenül nyilatkozó forrás szerint feleslegesen duplázták meg a biztonsági szolgálatot, amely így plusz 300 millió forintba kerül évente.

A MÁV cáfolta és visszautasította a hírt, és közölte, helyreigazítást kér a Magyar Nemzettől. A vasúttársaság szerint nem igaz, hogy Kiss 40 milliós végkielégítéssel távozott volna, azt ugyanis a MÁV-START Zrt.-hez történő belépésekor visszafizette. A biztonsági szervezetekre vonatkozó információ is hamis a MÁV szerint.