Vágólapra másolva!
Fellebbezett szerdán Joáv Blum vállalkozó a földhivatali határozatok ellen, amelyek eddig akadályozták a sukorói telekcsere megvalósulását - írja a Magyar Nemzet. Ha a fellebbezésnek helyt adnak, és ez ellen az ügyészség sem él kifogással, akkor elhárul a Velencei-tó partjára tervezett kaszinóváros építésének egyik akadálya.
Vágólapra másolva!

Szerdán Joáv Blum, a sukorói kaszinóberuházást tervező vállalkozó benyújtott a fellebbezést a földhivatali határozatok ellen, amelyek miatt nem jegyezték be tulajdoni jogát a sukorói telekért cserébe adott pilisi és albertirsai területekre - írja a Magyar Nemzet.

Joav Blum három Pest megyei - két albertirsai és egy pilisi -, összesen 787,4 millió forintot érő ingatlanát 2008 júliusában elcserélte a Velencei-tó partján fekvő, 1 milliárd 84 millió forint értékű, állami tulajdonú sukorói ingatlanra a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-vel. Az épülő M4-es autópálya nyomvonala ugyanis Blum ingatlanjaira esett. A sukorói ingatlanon a King's City Kft. nevű cég - melynek ügyvezetője Blum - egymilliárd euró értékű turisztikai beruházást akar megvalósítani, többek között kaszinót is építene.

Csakhogy a monori és a ceglédi földhivatalok formai hiba miatt - ügyészségi óvásra - nem jegyezték be július elején Joáv Blumot a pilisi és albertirsai telkek tulajdonosaként. Mivel így az izraeli származású magyar üzletember nem tulajdonosa a telkeknek, az MNV-vel kötött csereszerződés sem léphet életbe. Ha másodfokon is elutasítják a bejegyzést, akkor elképzelhető, hogy a sukorói csereügyletet is újra kell tárgyalni. (A telekcsere hátteréről szóló cikkünket itt elolvashatja.)