Kiengedték az őssejtügyben érintett orvost

Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatás helyett házi őrizetbe helyezte a bíróság Seffer Istvánt, az őssejtügy egyik gyanúsítottját. A Nemzeti Nyomozó Iroda négy személy ellen folytat eljárást, emberi test tiltott felhasználása miatt.
Vágólapra másolva!

Megszüntette Seffer István előzetes letartóztatását a Fővárosi Bíróság - közölte Zamecsnik Péter, az orvos védője csütörtökön az MTI-vel. Az ügyvéd elmondta, hogy a bíróság helyt adott az előzetes letartóztatás megszüntetése iránti fellebbezésnek, és házi őrizetet rendelt el, amely augusztus 29-ig tart.

Múlt héten szerdán helyezte előzetes letartóztatásba a Budai Központi Kerületi Bíróság az őssejtkezeléssel kapcsolatban meggyanúsított négy személyt, egy amerikai, egy ukrán és két magyar állampolgárt, utóbbiak egyike Seffer István orvos.

A Nemzeti Nyomozó Iroda emberi test tiltott felhasználása miatt folytat eljárást. A gyanú szerint egy őssejtkutató labor és egy magánklinika szervezésében végeztek őssejtkezeléseket 2007-től, anyagi ellenszolgáltatás fejében. Az érintettek egy-egy kezelésért általában 25 ezer USA dollárt vagy 5 millió forintot fizettek.

Seffer István résztulajdonosa a korábban őssejtkutatásokkal foglalkozó IRM Magyarország Zrt-nek, amely működtetője volt a Seffer és Renner Magánklinika egyik laborjának (az őssejt-ügyben érintett cégekről részletesen itt olvashat).