Külföldről hoznak kampánytanácsadót az MSZP-be

Vágólapra másolva!
Várhatóan az Egyesült Államokból kérnek fel kampánytanácsadót a választási felkészülésre a szocialisták, amelyben Gyurcsány Ferenc is feladatot vállal - írta csütörtökön a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

A Népszabadság szerint Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök is szerepet vállal a választási felkészülésben, részt vesz például a párt belső fórumain, tanácskozásain - elsősorban az MSZP alapítványa, a Táncsics Alapítvány kuratóriumi elnökeként. A Népszabadság azt írja, hogy a volt kormányfő feladata elsősorban a tudományos és nemzetközi holdudvar "kezelése és mozgósítása", de számítanak rá a bázis- és hálózatépítésben is - különös tekintettel arra, hogy Gyurcsány támogatottsága a párt tagságában még mindig jelentős.

A volt miniszterelnök jelenleg szabadságát tölti, de már többször egyeztetett Lendvai Ildikó pártelnökkel - aktívabb szerepvállalása szeptembertől várható - írja a lap.

A külföldi kampánytanácsadó felkérése nem lenne újdonság az MSZP-nél, korábban Bill Clinton volt amerikai elnök és Tony Blair brit kormányfő tanácsadóival is együtt dolgoztak. Az MSZP hosszú ideig az izraeli Ron Werber tanácsait követte, a szakértő közreműködésével nyerték meg például a 2002-es választást.

A Népszabadság szerint az MSZP már több mint másfél hónapja hónapja elkezdte a választásokra való felkészülést. A végleges programot a november végére vagy december elejére tervezett kongresszus fogadja el és ott mutatják be a párt miniszterelnök-jelöltjét is.