A kormány szerint nem külföldiek a romák támadói

Vágólapra másolva!
Kizárható, hogy külföldi titkosszolgálatok állnának a romák elleni támadások mögött - mondta a kormányra hivatkozva Lázár János, a rendészeti bizottság elnöke. A bizottságot csütörtökön zárt ülésen tájékoztatták a nyomozásról: az ülésen a rendészeti miniszter közölte, hogy a nyomozáshoz minden szükséges eszköz rendelkezésre áll.
Vágólapra másolva!

A kormány kizártnak tartja, hogy külföldi titkosszolgálat állhatna a romák elleni támadások mögött - közölte Lázár János, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke a bizottság csütörtöki ülése után. A fideszes politikus Iváncsik Imre titkosszolgálati államtitkárra hivatkozva állította mindezt, aki a testület ülésen "teljességgel kizárta" a külföldi szálat.

A bizottság Draskovics Tibor rendészeti miniszter kezdeményezésére zárt ajtók mögött tartott ülést a romák elleni támadásokról: itt Lázár szerint a alapos, részletes tájékoztatást kaptak az ügyben folytatott nyomozással kapcsolatban. Mivel azonban az ülésen szolgálati titkok is elhangoztak, az nem volt nyilvános.

Az ülés után Lázár János, valamint Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter egyaránt arról beszélt, hogy a rendőrségnek minden segítséget meg kell adni az ügyben. Draskovics közölte: egyetlen rendőr és a kormány sem lehet nyugodt addig, amíg ennek a súlyos bűncselekmény-sorozatnak az elkövetőit meg nem találják, és bíróság elé nem állítják.

A miniszter megismételte azt a korábbi kijelentését, miszerint minden szükséges eszköz - ember, pénz, figyelem, nemzetközi segítség - rendelkezésre áll ahhoz, hogy a nyomozás sikeres legyen. Hozzátette: biztos abban, hogy mindez eredményre is fog vezetni.