Lefújták a bombariadót a Déli pályaudvaron

Vágólapra másolva!
Két bombariadó is nehezítette a budapesti közlekedést szerda délelőtt. Ismeretlen telefonálók azzal fenyegetőztek, hogy a Déli pályaudvarnál és a Haller utcai APEH-irodánál is robbanószert helyzetek el, a tűzszerészek azonban egyik helyszínen sem találtak semmit.
Vágólapra másolva!

Megindult a vasúti közlekedés a bombariadó miatt kiürített budapesti Déli pályaudvaron 11:10-kor - közölte a MÁV. Átvizsgálták a tűzszerészek a pályaudvart, de bombát nem találtak. A vonatok jelenleg még 15-25 perces késésekkel járnak. A menetrend várhatóan csak kora délután áll helyre.

Bombariadó miatt 9:55-től nem indított és nem fogadott vonatokat a Déli pályaudvar - közölte a MÁV sajtóosztálya. Egy ismeretlen telefonált be a rendőrségre, és azzal fenyegetőzött, hogy bomba robban a pályaudvarnál. A vonatok csak a Kelenföldi pályaudvarig jártak.

Valószínűleg egy férfi telefonált be a rendőrségre, és a következőket mondta: "10 óra, Déli, robban" - válaszolta az [origo]-nak Hujber Éva a BRFK Kommunikációs Osztályáról. A pályaudvar felső részét emiatt kiürítették.

A Haller utcai APEH-irodát is megfenyegették. Itt is egy férfi hívta fel a tűzoltóságot: "Robbanószerkezetet helyeztünk el az APEH-iroda előtt" - mondta a telefonáló. A környéket lezárták és átvizsgálták a tűzszerészek, de itt sem találtak robbanószerkezetet. A vizsgálatot a Haller utcában 11 óra 47 perckor fejezték be.