Autótolvajbandát fogtak el Budapesten

Vágólapra másolva!
Főleg Opel és Suzuki típusú autókat loptak el annak a bandának a tagjai, akiket egy XVIII. kerületi műhelyben fogott el a rendőrség. Tizenöt országosan körözött autó alkatrészeit találták meg.
Vágólapra másolva!

Tizenöt éve aktív autótolvajbandát fogott el a rendőrség - mondta Tóth Tamás, a BRFK gépjárműbűnözési osztályvezetője az MTI-nek. A csoport tagjai Suzuki és Opel típusú autókat bontottak szét egy XVIII. kerületi műhelyben.

A nyomozók Csepeltől követtek egy büntetett előéletű férfit, aki egy lopott kocsival a XVIII. kerületi Kelme utcáig vezette a rendőröket. A műhelyben tizenöt országos körözés alatt álló autó alkatrészeit - rendszámokat, légzsákokat, elektronikai- és motorvezérlő egységeket - találták meg. A 42 éves férfin kívül, akit követtek, 26 éves büntetlen előéletű budapesti társát is elfogták. A telephelyet bérlő, 37 éves budapesti férfit még keresik a nyomozók.

A tolvajok rendszerint az autók oldalán lévő, úgynevezett pillangóablakot törték be, ezután már a központi zár segítségével ki tudták nyitni az autókat.