Országos tűzgyújtási tilalmat rendeltek el

Vágólapra másolva!
Hétfőn országos tűzgyújtási tilalmat rendelt el az agrárminiszter a rendkívüli meleg miatt kialakult fokozott tűzveszély miatt. A tilalmat megszegők szabálysértést követnek el.
Vágólapra másolva!

Általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el azonnal hatállyal hétfőn Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter az ország egész területén fekvő erdőkre - olvasható a tárca közleményében. Az átmeneti időre szóló tilalom érvényes az erdőterületek határától számított kétszáz méteren belüli területre is.

Tilos a tűzgyújtás a felsorolt területeken kijelölt tűzrakó helyeken is, valamint a közút- és vasút menti fásításokban, beleértve a parlag- és gazégetést is. A miniszter azzal indokolta a rendelkezést, hogy az utóbbi időben a rendkívül meleg és csapadékmentes időjárás miatt az erdőkben fokozott tűzveszély alakult ki.

Gráf a közleményben külön felhívta a közúton és vasúton utazók, a kirándulók és mezőgazdasági területeken dolgozók figyelmét, hogy ne dobjanak el égő csikket, mert a kiszáradt árokparton, vasúti töltések mellett keletkező tüzek sokszor közvetlenül erdő- és mezőgazdasági területeket is veszélyeztetnek. Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, szabálysértést követ el - áll a közleményben.