Őssejtügyben vizsgálódik a Nyírő Gyula Kórház

Vágólapra másolva!
A Nyírő Gyula Kórház főigazgatója vizsgálatot rendelt el, hogy mi módon volt lehetséges, hogy náluk őssejt-beültetéseket végezzenek engedély nélkül. A megvádolt magáncég azonban a kórházigazgató felelősségét firtatja. A Népszabadság szerint maga az igazgató is ott volt a hétfői letartóztatáson.
Vágólapra másolva!

Vizsgálatot rendelt a fővárosi Nyírő Gyula Kórház főigazgatója, hogy megtudja, pontosan mi történt abban a tömbben, amit egy magáncégnek adtak bérbe, és ahol hétfőn elfogták az illegális őssejt-beültetéssel gyanúsítottakat - írja a szombati Népszabadság.

Az ÁNTSZ szerint nem volt engedélye a kórháznak arra, hogy a területén őssejt-beültetést vagy magzati abortumot gyűjtsenek. A beavatkozásokhoz a marcali és a nagyatádi kórházból is gyűjtöttek abortumot.

A lap felidézi, hogy a Nyírő Gyula Kórház főigazgatója és az intézmény területén működő Róbert Károly Körúti Egészségügyi Szolgáltató Kft. is elhatárolódott a történtektől. A kórház a bérlőjére, a bérlő a kórház orvos-igazgatójára hárítja a felelősséget. A magáncég közleménye szerint intézetükben őssejt-kezelés soha nem zajlott, a négy ember letartóztatásával végződő "orvosi beavatkozást" is a Nyírő Gyula Kórház orvos-igazgatója rendelte el.

Az ügy pikantériája, hogy az orvos-igazgató - a Népszabadság információja szerint - az őssejt-terápiára készülőkkel együtt, a letartóztatás helyszínén volt.

Bucsek Gábor, a Nemzeti Nyomozó Iroda szervezett bűnözés elleni osztályának vezetője a Népszabadságot arról tájékoztatta, hogy a nyomozók kezelt betegeket hallgatnak meg, és egyelőre értékelik az eddig összegyűjtött anyagokat a hétfőn kirobbant őssejt-terápiás ügyben.